Ayurvedische massage

Ayurveda is een meer dan 3000 jaar oude geneeskunst uit India.

Ayur betekent leven, en Veda betekent kennis. Ayurveda betekent dus ´de kennis van het leven’ . In de oude geschriften staan leefadviezen, waarvan de principes nog altijd toepasbaar zijn, ook al zijn ze duizenden jaren oud.

Verder bestaat het uit de vijf elementen ether, lucht, vuur, water en aarde. Elk mens heeft alle elementen in zijn of haar lichaam, maar de verhouding is bij iedereen verschillend. Met de ayurvedische massage help je jouw lichaam om deze elementen weer terug in balans te brengen.

 De ayurvedische massage is onderdeel van de ayurvedische geneeskunst, die verder gebruik maakt van methoden als:  voeding, kruiden, yoga, leefstijl en andere behandelmethoden.

Een ayurvedische massage heeft invloed op het gehele lichaam en op de geest. Door te kneden, kloppen, wrijven en vloeiende bewegingen te maken in combinatie met de warme sesam olie geeft dit een diepe ontspanning. Het hele lichaam wordt van top tot teen aangeraakt. Dit maakt u heel bewust van uw lichaam en geest. U wordt zich bewust van spierspanningen, van pijnlijke plekken, gedachten en gevoelens.

Door de energetische werking van de massage worden de energieën van VATA , PITTA en KAPHA(betekenis hiervan in de leer van ayurveda) weer in balans gebracht. Hierdoor wordt vaak een gevoel van ´´heelheid´´ ervaren, alsof u weer thuis komt bij uzelf.

Een ayurvedische massage geeft u een moment van bezinning en rust.